Practice what you preach!

Astrid Kremers_LIJN_01_2600x10px Hoog

Ik ben seksuoloog. In mijn werk besteed ik aandacht aan leefstijl. Uit allerlei wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat hoe beter het met je gaat op lichamelijk en mentaal gebied, hoe groter de kans is dat je een leuk seksleven hebt. Alleen al moeheid remt het seksleven vaak enorm. 

Met veel liefde en passie voor mijn vak behandel ik cliënten met diverse seksuele problemen en deel ik mijn kennis via onderwijs en media. De overgang start meestal vanaf je 40ste, vanaf dan daalt vaak de oestrogeenproductie. Als je in de overgang zit, is een gezonde leefstijl essentieel. Nóg beter is het om al fit die overgang in te gaan. De kans is daardoor groter dat je minder/nauwelijks  overgangsklachten zult hebben én een veel leuker (seks)leven. Meer energie, minder pijn, minder stress en meer zelfvertrouwen stimuleert namelijk het seksueel plezier. Ook voor mannen is een gezonde leefstijl erg belangrijk en werkt positief voor je erectie. Met name stress, overgewicht/buikvet, weinig spierkracht en roken werken remmend. 

Ik ben slanker, fitter en sterker dan óóit! Ik doe nu sit-ups, squats en burpees, ik trek mezelf op aan de pull-up bar en til kettlebells en halterstangen met gewichten omhoog. Ik heb geleerd mijn persoonlijke doelen te bereiken én te behouden. Ik eet en drink nu meestal heel gezond, ik heb voldoende ontspanning, ik verzorg met aandacht mijn uiterlijk en leef- en werkomgeving, ik vertraag waar het kan, ik ben in liefde en mildheid verbonden met mijn dierbaren, ik heb momenten dat ik alleen ben, ik zoek de buitenlucht regelmatig op én ik gun mezelf soms een guilty pleasure. Natuurlijk kan ik ook nog heel veel leren en verbeteren en natuurlijk ben ik soms moe of heb ik wat klachtjes. Maar ik ben enorm dankbaar voor alles wat ik nu heb en kan.

Goed voor jezelf zorgen is erg belangrijk. Ik hoop van harte dat ik anderen door informatie over (mijn) leefstijl kan inspireren. Want een gezond en gelukkig (seks)leven gun ik iedereen!”

© 2018 - 2024 Sexuoloog.nl - Astrid Kremers | KvK 30263231 | AGB code persoonlijk: 90041056 | AGB code zakelijk: 90019444 | Privacy en klachtenregeling