Astrid Kremers: geregistreerd seksuoloog in Utrecht

Astrid Kremers_LIJN_01_2600x10px Hoog

Expert op het gebied van liefde, lust en leefstijl

Graag stel ik me aan u voor. Ik heb destijds met veel enthousiasme de postacademische opleiding seksuologie cum laude afgerond en ik ben geregistreerd seksuoloog NVVS (Nederlandse wetenschappelijke Vereniging Voor Seksuologie). Ook ben ik cognitief gedragstherapeutisch werker VGCt, ACT en oplossingsgericht geschoold en opgeleid door o.a. Esther Perel. Nog steeds ben ik enorm leergierig en wil ik alles weten over mijn mooie vakgebied.

Met veel liefde ben ik lid van Seksueel Welzijn Nederland, de stichting die door de onlangs overleden en zeer gerespecteerde seksuoloog Ellen Laan is opgericht.

Hoe ziet mijn werkweek er uit?

Ik werk fulltime in mijn seksuologiepraktijk, mijn dag begint om 8.00 uur en ik werk ook 's avonds. Zo kan ik mijn cliënten van maandag t/m vrijdag diverse behandeluren aanbieden. Mijn praktijkruimte is gevestigd in Utrecht. Ik behandel mensen uit heel Nederland en zelfs buiten Nederland weten mensen mij te vinden. Dat komt mede omdat ik ook videobel consulten aanbiedt.

Naast mijn werk als behandelaar, ben ik ook mediawoordvoerder voor diverse kranten, tijdschriften en websites en geef ik regelmatig interviews voor tv en radio. Daarnaast ben ik auteur van het boek Aandacht voor seks' en mede-auteur van diverse andere boeken. Ik ben ook in het onderwijs en op congressen te vinden, geef scholing en lezingen over seksualiteit en ben regelmatig te gast in podcasts.

Ik werk ruim 25 jaar in het UMC Utrecht. De eerste jaren werkte ik binnen de divisie Hersenen op de psychiatrie, de laatste jaren op de divisie Kinderen in het Landelijk Psychotraumacentrum. Samen met Iva Bicanic heb ik het Centrum Seksueel Geweld (CSG) opgericht. Een paar uur per week werk ik nog steeds voor het Centrum Seksueel Geweld.

Ik ben  actief binnen mijn beroepsvereniging, de NVVS. Voorheen was ik bestuurslid, organisator van congressen en lid van de mediacommissie.

Om op de hoogte te blijven van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op mijn vakgebied en om geregistreerd seksuoloog NVVS te blijven volg ik ook zelf veel onderwijs, lees ik vakbladen en seksuologieboeken en ben ik aangesloten bij intervisiegroepen.

Enkele reacties die cliënten mij tijdens en na de behandeling hebben gegegeven:

 • "Ik las op je website al dat je zo enthousiast bent over je vak, maar dat merk ik ook echt."
 • "Wat fijn dat je er niet alleen voor mij was maar ook voor mijn partner. Normaal is hij een moeilijke prater, maar bij jou praatte hij gelukkig wel."
 • "Ik dacht dat ik a-seksueel was, nu weet ik dat het niet zo is. Ik kan zelfs genieten van seks. Dat had ik nooit gedacht"
 • "Toen je me zei dat 'het libido' niet bestond, geloofde ik je niet. Ik dacht echt dat ik geen libido had. Nu weet ik wel beter en weet ik ook hoe ik zin kan krijgen in seks."

Astrid Kremers is onder andere bekend van:

IMG_9675

Seksuoloog Astrid Kremers

Astrid Kremers is de seksuoloog van:

 • UMC Utrecht
 • Diakonessenhuis Utrecht
 • Meander Medisch Centrum Amersfoort
 • Ziekenhuis St Jansdal
 • Gezondheidshuis Utrecht
 • Rivas - Beatrixziekenhuis Gorinchem
 • Huisartsenpraktijk Janskerkhof – Campus de Uithof
 • Vrouwenkliniek Ellesie
 • AAYA
 • Cardiologie Centrum Utrecht
 • Vrouw & Klinieken
 • Kinderwenscentrum Nij Linge
 • Vrouwenindeovergang.nl
 • Cycle Care
 • How About Mom

Laatste berichten In de media

© 2018 - 2023 Sexuoloog.nl - Astrid Kremers | KvK 30263231 | AGB code persoonlijk: 90041056 | AGB code zakelijk: 90019444 | Privacy en klachtenregeling